- 相关推荐
2024年1月大学英语六级考试试题
无论在学习或是工作中,我们经常跟试题打交道,试题是用于考试的题目,要求按照标准回答。还在为找参考试题而苦恼吗?下面是小编为大家整理的2024年1月大学英语六级考试试题,欢迎大家借鉴与参考,希望对大家有所帮助。

1月大学英语六级考试试题 1
Questions 61 to 65 are based on the following passage.
It would be all too easy to say that Facebooks market meltdown is coming to an end. Afterall, Mark Zuckerbergs social network burned as much as $ 50 billion of shareholders wealth injust a couple months. To put that in context, since its debut(初次登台) on NASDAQ in May,Facebook has lost value nearly equal to Yahoo, AOL, Zynga, Yelp, Pandora, OpenTable,Groupon, LinkedIn, and Angies List combined, plus that of the bulk of the publicly tradednewspaper industry:
As shocking as this utter failure may be to the nearly 1 billion faithful Facebook usersaround the world, its no surprise to anyone who read the initial public offering (IPO)prospectus (首次公开募股说明书). Worse still, all the crises that emerged when the companydebuted-overpriced shares, poor corporate governance, huge challenges to the core business,and a damaged brand-remain today. Facebook looks like a prime example of what Wall Streetcalls a falling knife-that is, one that can cost investors their fingers if they try to catch it.
Start with the valuation(估值). To justify a stock price close to the lower end of theprojected range in the IPO, say $ 28 a share, Facebooks future growth would have needed tomatch that of Google seven years earlier. That would have required increasing revenue by some80 percent annually and maintaining high profit margins all the while.
Thats not happening. In the first half of 2012, Facebook reported revenue of $ 2.24 billion, up38 percent from the same period in 2011. At the same time, the companys costs surged to $ 2.6 billion in the six-month period.
This so-so performance reflects the Achilles heel of Facebooks business model, which thecompany clearly stated in a list of risk factors associated with its IPO: it hasnt yet figured outhow to advertise effectively on mobile devices, The number of Facebook users accessing thesite on their phones surged by67 percent to 543 million in the last quarter, or more than half itscustomer base.
Numbers are only part of the problem. The mounting pile of failure creates a negativefeedback loop that threatens Facebooks future in other ways. Indeed, the more Facebooksdisappointment in the market is catalogued, the worse Facebooks image becomes. Not onlydoes that threaten to rub off on users, its bad for recruitment and retention of talentedhackers, who are the lifeblood of Zuckerbergs creation.
Yet the brilliant CEO can ignore the sadness and complaints of his shareholders thanks tothe super- voting stock he holds. This arrangement also was fully disclosed at the time of theoffering. Its a pity so few investors apparently bothered to do their homework.
61. What can be inferred about Facebook from the first paragraph?
A.Its market meltdown has been easily halted.
B.It has increased trade with the newspaper industry.
C.It has encountered utter failure since its stock debut.
D.Its shareholders have invested $ 50 billion in a social network.
62. The crises Facebook is facing_____
A.have been disclosed in the IPO prospectus
B.are the universal risks Wall Street confronts
C.disappoint its faithful users
D.have existed for a long time
63. To make its stock price reasonable, Facebook has to____
A.narrow the IPO price range
B.cooperate with Google
C.keep enormously profitable
D.invest additional $ 2.6 billion
64. It can be inferred from the context that the "Achilles heel" (Line 1, Para. 5) refersto____
A.deadly weakness
B.problem unsolved
C.indisputable fact
D.potential risk
65. What effect will Facebooks failure in the market have?
A.Its users benefits will be threatened.
B.Talented hackers will take down the website.
C.The CEO will hold the super-voting stock.
D.The companys innovation strength will be damaged.
参考答案
61.C)。本题考查第一段的主旨大意。此种题型可以使用排除法,将各选项代入原文来验证对错。A)“脸谱网的市场崩溃已被轻而易举地制止了”,原文开篇指出,说脸谱网的市场崩溃将要结束未免太简单了.A)与原文不符,故排除;B)“脸谱网增加了与报纸业之间的商务往来”,原文首段末句plus that of…中的that指的是value,意指脸谱网自登陆纳斯达克以来,损失的价值等同于几个大型互联网企业加上大部分报业价值的总和,B)与原文不符,故排除;C)“脸谱网自股票上市以来遭遇了巨大失败”,由第一段中的burned,lost等词可以推断脸谱网上市后遭遇了巨大失败,故为答案。
62.D)。事实细节题。D)‘‘已经存在很长时间了”,与定位句中remain today的意思相同,故为答案。
63.C)。本题考查脸谱网如何才能使其制定的股价合理,题干中的`reasonable对应原文中的justify。定位句提到,要实现接近其公开募股说明书上的较低股价,比如每股28美元,这就要求脸谱网年收益增长要高达80%,并始终保持高利润率,故答案为c)。
64.A)。本段提到,脸谱网现在还未解决如何有效地在移动设备上做广告这一问题,而用手机登录其网站的用户数量却不断飙升,且文章通篇语义色彩都是消极的,故可推出此处应指脸谱网商业模式中的致命软肋,故答案为A)。
65.D)。由定位句可知,脸谱网在市场上的失意不仅会影响到用户,还会影响招募和挽留天才黑客,而这些人正是扎克伯格创造力的命脉。由此推知,脸谱网的创新力会因其市场失意而受到损害,故答案为D)。
1月大学英语六级考试试题 2
A卷(E-learning)
For thispart, you are allowed 30 minutes to write a shortessay on E-learning, try toimagine what will happen when more andmore people study on-line instead ofgoing to school。 You shouldwrite at least 150 words but no more than 200words。
第一段: 写出现状。
第二段: 分析在线学习未来的图景并简单解释原因
第三段: 分析未来及自己的应对之策
Currently, an increasing numberofpeople begin to use Internet to take courses and acquire knowledge.Onlinelearning is booming all around the world。 It is providingmany options withlearners in terms of time, locations, subjects andcosts。
Online learning greatlypromoteslearners’ studying efficiency and teachers’ productivity.As a result, updatedknowledge will reach those students in isolatedareas at a higher speed, whichcan make many of them keep pace withthe time。 Additionally, students candecide their learning locationand time much more freely。 Notably, because transportationandaccommodation will not trouble E-learners, learning cost will belargelylowered。 These advantages might decrease the number ofpeople who routinelyattend schoollearning。
From my point of view, personalinteractionbetween teachers and students in schools isirreplaceable。 It is a good ideathat we combine E-learning andattending school together。 Learning is not asimple multiple-choicequestion but an important issue that needs your tryingandinvolvement。
B卷(机器人)
For this part,you are allowed 30 minutes to write a shortessay on the use of robots。 Try toimagine what will happen whenrobots take the place of human beings in industryas well aspeople’s daily lives。 You are required to write at least 150wordsbut no more than 200 words。
第一段:引出文章话题。说明技术的发展对人类生活的改变。
第二段:针对此现象作出观点的阐述
第三段:得出结论。
It is held bysome people that knowledge is power,especially scientific and technologicalknowledge。 Science andtechnology are the motive power of the socialdevelopment, whichconstitute a primary productive force。 The use of robots istheproduce of development of science and technology。
People’s viewson the use of robots vary from person toperson。 Some hold that human life cannotcontinue without the use ofrobots。 For many years, human society has developedwith the use ofscience and technology。 So the lifewith the use of robots we areliving now is more efficient than thatof our fore fathers。 They go on to pointout that the use of robotshas brought about many changes in people‘s life。 Forexample,through the use of robots can improve the work efficiency andavoiddangerous events happening in our life in that we can requirerobots to do someworks with danger instead of humanbeings。
Science andtechnology of robots are the crystallization ofhuman wisdom。 It brought aglorious past to humanity, also willbring bright future to mankind。
C卷(虚拟世界)
For this part,you are allowed 30 minutes to write a shortessay on living in the virtualworld。 Try to imagine what willhappen when people spend more and more time inthe virtual worldinstead of interacting in the real world。 You are required towriteat least 150 words but no more than 200 words。
第一段:说明科技发展对人类生活的改变,引出话题。说明,我们交流方式的变化。
第二段:人们虚拟世界的交流给我们带来的影响。
第三段:得出结论。
We have to admit that the impactoftechnology on society is unquestionable。 Whetherconsidering the TV or thecomputers, technology has had a hugeimpact on society。 While not every advancehas been beneficial,there have been many positive effects of technology。 Theinternet isone typical example。
With the development of science andtechnology, the worldis no longer what it used to be。 But the ability ofcommunication isa significant skill which should be cultivated if we want tosurviveand succeed in the world。 But the way of communication with peoplehaschanged dramatically。 Almost everyone today has a computer, anduses it tocommunicate with their friends, family, and evenbusiness。 The virtual worldcommunication has changed the way thatpeople communicate。
Since communication between peoplein the real world is of utmost importance, lack of communicationwilllead to perish of human beings。 Through communication in thereal world, mutualunderstanding can be promoted and fosteredbetween people, which cannot bereplaced by the virtualcommunication。
【翻译试题】
创新:
中国的创新正以前所未有的速度蓬勃发展。为了在科学技术上尽快赶超世界发达国家,中国近年来大幅度增加了研究开发资金。中国的'大学和研究所正在积极开展创新研究。这些研究覆盖了从大数据到生物化学、从新能源到机器人等高科技领域。它们还与各地的科技园合作,是创新成果商业化。与此同时,无论在产品还是商业模式上,中国企业家也在努力争做创新的先锋,以适应国内外消费市场不断变化和增长的需求。
参考答案:
Chinas innovation is flourishing faster than ever before. In order to surpass developed countries on science and technology as soon as possible, China has sharply increased research and development fund. Chinese universities and institutes are actively doing innovative researches, covering various fields of high technology, from big data to biochemistry, and from new energy to robots. They are also cooperating with science and technology parks in different places, so as to commercialize their fruits of innovation. In the meantime, to adapt to the changing foreign and domestic market, and to satisfy the growing demand, Chinese entrepreneurs are also making pioneering efforts to innovate their products and business models.
旗袍:
旗袍(qipao)是一种雅致的中国服饰,源于中国的满族(Manzu Nationality)。在清代,旗袍是王室女性穿着的宽松长袍。上世纪20年代,受西方服饰的影响,旗袍发生了一些变化。袖口(cuffs)变窄,袍身变短。这些变化使女性美得以展现。
如今,旗袍经常出现在世界级的时装秀上。中国女性出席重要社交聚会时,旗袍往往是她们的首选。很多中国新娘也会选择旗袍作为结婚礼服。一些有影响的人士甚至建议将旗袍作为中国女性的民族服饰。
参考答案: Qipao, an exquisite Chinese clothing, originates from China‘s Manchu Nationality。 In the Qing Dynasty , it was a loose robe for the royal women。 In the 1920s, influenced by Western clothing, it went through many changes.For example,the cuffs went narrower, and the dress got shorter。 These changes enabled Qipao to fully elaborate women’s beauty。
Nowadays, Qipao quite often appears on world-class fashionshows。 It is usually the first choice for Chinese women as they attend socialparties。 Meanwhile, many Chinese brides will select it as their wedding dress.Some influential personalities even suggest making it as the national costumefor Chinese women。
深圳市:
深圳是中国广东省一座新开发的城市。在改革开放之前,深圳不过是一个渔村,仅有三万多人。20世纪80年代,中国政府创建了深圳经济特区,作为实施社会主义市场经济的超过实验田。如今,深圳的人口已经超过1,000万,整个城市发生了巨大的变化。
到2014年,深圳的人均(per-capita)GDP已达25,000美元,相当于世界上一些发达国家的水平。就综合经济实力而言,深圳居于中国顶尖城市之列。由于其独特的地位,深圳也是国内外企业家创业的理想之地。
参考译文: Shenzhen is a newly-developed city in Guangdong province, China. Before the implementation of reform and opening-up policy, it was but a fishing village only with a population of over 30thousand. In the 1980s, Chinese government established Shenzhen Special Economic Zone as the experimental plot for implementation of socialist market economy. Currently, the population of Shenzhen has exceeded 10million and the whole city has undergone tremendous changes.
By 2014, the per-capita GDP of Shenzhen has reached 25 thousand dollars, equivalent to that of some developed countrieds in the world. As far as its overall economic power is concerned, Shenzhen is listed amone the top citied in China. Due to its unique status, it is also an ideal place for entrepreneurs at home and abroad to start their businesses.
【六级阅读】
A卷
选词填空参考答案
26. 正确选项 O undertakes
27. 正确选项 K occupation
28. 正确选项 H existence
29. 正确选项 J intolerant
30. 正确选项 A automatically
31. 正确选项 N slightly
32. 正确选项 E emphasizing
33. 正确选项 M recession
34. 正确选项 D confused
35. 正确选项 B beneficial
段落匹配参考答案:
Can societies be rich and green?
36. 正确选项 I
37. 正确选项 C
38. 正确选项 L
39. 正确选项 D
40. 正确选项 K
41. 正确选项 E
42. 正确选项 G
43. 正确选项 A
44. 正确选项 N
45. 正确选项 J
仔细阅读参考答案:
Passage one
46. 正确选项 C。 Interactive television advertising is successful when incorporated into situation comedies.
47. 正确选项 C。 Somewhat doubtful.
48. 正确选项 C。 It has placed TV advertising at a great disadvantage.
49. 正确选项 B。 It has done well in engaging the viewers.
50. 正确选项 A。 They may be due to the novel way of advertising.
Passage Two
51. 正确选项 B。 Insufficient demand.
52. 正确选项 D。 Groundless.
53. 正确选项 A。 The booming defense industry.
54. 正确选项 A。 Powerful opposition to government’s stimulus efforts.
55. 正确选项 C。 To show the urgent need for the government to take action.
C卷
仔细阅读答案:
46. D It usually draws different reactions from different age groups.
47. A It does not seem to create a generational divide.
48. B It helps with their mobility.
49. A The location of their residence.
50. C The wealthy.
51. C Their daily routine followed the rhythm of the natural cycle.
52. B It brought family members closer to each other.
53. D Pace of life.
54. B It is varied, abundant and nutritious.
55. A They enjoyed cooking as well as eating.
【听力】
答案:
Section A
1、 D)Market research consultant
2、A) Quantitative advertising research
3、 D) They study trends or customer satisfaction over a longperiod。
4、 B) Checking charts and tables。
5、 A) His view on Canadian universities。
6、 B) It is rather inflexible。
7、 C) Everybody should be given equal access to highereducation。
8、 C) It is hard to say which is better, a public university ora private university。
9、 B) The worsening real wage situation around the world。
10、 A) They will feel less pressure to raise employees’ wages.
11、C) Employees work shorter hours to avoid layoffs。
12、A) Whether memory supplements work。
13、 D) They are not on based on real science。
14、 D) They are prescribed by trained practitioners。
15、B) Taking them with other medications might entail unnecessary risks。
Section C
16 D) How the negative impacts of natural disasters can bereduced。
17 B) By taking steps to prepare people for them。
18 A) How preventive action can reduce the loss of life。
19 C) Contribute more to the goal of a wider recovery
20 B) Many smaller regional banks are going to fail
21 D) It will try to provide more loans
22 D) It will be necessary if the economy starts to shrinkagain
23 A) Being unable to learn new things。
24 A) Cognitive stimulation。
25 C)Endeavoring to give up unhealthy lifestyles。
【1月大学英语六级考试试题】相关文章:
大学英语六级考试试题汇总(精选7卷)10-09
2024年6月大学英语六级考试试题10-09
2024年大学英语六级考试试题含答案10-09
2001年6月大学英语六级考试试题及答案05-04
2024年6月大学英语六级考试试题及答案10-09
2002年6月大学英语六级考试试题及答案05-04
大学英语六级考试大纲05-04