职称英语真题及答案解析
在学习、工作生活中,我们最熟悉的就是考试真题了,借助考试真题可以为主办方提供考生某方面的知识或技能状况的信息。一份好的考试真题都具备什么特点呢?下面是小编收集整理的职称英语真题及答案解析,仅供参考,希望能够帮助到大家。

职称英语真题及答案解析 1
Promising Results from Cancer Study
A new experimental vaccine has shown promising results in the fight against lung cancer. In a small Texas-based study, a vaccine developed by scientists at Baylor University Medical Centre in Dallas, USA cured lung cancer in some patients and slowed the progress of the disease in others.
Researchers have reported encouraging findings from this small study. Forty-three patients suffering from lung cancer were involved in these trials. Ten of these patients were in the early stages and thirty-three in the advanced stages of the disease. They were injected with the vaccine every two weeks for three months, and were carefully monitored for three years. In three of the patients in the advanced stages of cancer, the disease disappeared and in the others, it did not spread for five to twenty-four months. However, no great difference was seen in the patients in the early stages of the illness.
This new vaccine uses the patients own immune system. It is made specifically for each patient and is injected into the arm or leg. It stimulates the bodys immune system, which then recognizes that the cancer cells are harmful, and attacks and destroys them.
The vaccine could be effective against other forms of cancer. It offers great hope for the treatment of cancer in general, although further studies are needed before such treatment can be widely used.
16. The vaccine cured all the participants in the trial.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
17. Over forty people participated in the study.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
18. Patients in the early stages of the disease recovered more quickly in the trial.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
19. All the patients were from Dallas.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
20. Every patient was injected with the same vaccine.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
21. The vaccine activates the immune system.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
22.The vaccine may be useful for treating other cancers.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
答案与解析
16.B。题干:该疫苗治愈了所有参加试验的患者。从第二段最后一句可知有些患者被治愈了,有些是病情得到缓解,因此题干内容有误,故选B。
17.A。题干:超过四十人参加了这个试验。从第二段第二句可知,参加实验的有43人。因此题干内容正确,故选A。
18.B。题干:试验中,处于癌症早期的患者恢复得更快。从第二段最后两句可知,癌症晚期的患者注射疫苗后有很大变化,癌症早期的没有多大起色。因此题干内容有误,故选B。
19.C。题干:所有患者都来自达拉斯。从第一段第二句可知,疫苗是达拉斯一所大学的'医疗中心研究出来的,但并没有提到患者来自哪里。因此答案为C。
20.B。题干:每个患者注射的都是一样的疫苗。从第三段前两句可知每支疫苗都是根据患者的免疫系统(immune system)研究出来的,所以疫苗是不同的。因此题干内容有误,故选B。
21.A。题干:疫苗激活了免疫系统。从第三段第三句可知,它能刺激(stimulate)人体的免疫系统,然后识别癌症细胞是有害的,继而攻击和破坏这些癌细胞。因此题干内容正确,故选A。
22.A。题干:疫苗可能在治疗其他癌症上发挥作用。根据文章第一段“…cured lung cancer in some patients and slowed the progress ofthe disease in others.”和第四段最后一句“It offers great hope for the treatment of cancer in general,although further studies are needed before such treatment can be widely used.”可知,题干叙述正确,故选A。
职称英语真题及答案解析 2
Friendly Relations with the People Around
1 You depend on all the people closely around to give you the warm feeling of belongingness (归属) that you must have to feel secure. But, in fact, the members of all the groups to which you belong also depend on you to give that feeling to them. A person who shows that he wants everything for himself is bound (一定的) to be a lonely wolf.
2 The need for companionship is closely related to the need for a sense of belongingness. How sad and lonely your life would be if you had no one to share your feelings and experiences. You may take it for granted that there always will be people
around to talk to and to do things with you and for you. The important point, however, is that keeping emotionally healthy does not depend so much upon having people around you as upon your ability to establish relationships that are satisfying both to you and to them.
3 Suppose you are in a crowd watching a football game. You don‘t know them. When the game is over, you will all go your separate ways. But just for a while you had a feeling
of companionship, of sharing the feelings of others who were cheering for the team you wanted to win.
4 An experience of this kind gives the clue (线索) to what companionship really is. It depends upon emotional ties of sympathy, understanding, trust, and affection. Companions become friends when ihese ties are formed.
5 When you are thrown in a new circle of acquaintances (熟人), you may not know with whom you will make friends, but you can be sure that you will be able to establish friendships if you show that you really like people.
1. Paragraph 2 。
2. Paragraph 3 。
3. Paragraph 4 。
4. Paragraph 5 。
A Making friends with new acquaintances
B Close link between companionship and belongingness
C How to satisfy other people’s needs
DAn example of a satisfying relationship
E Difficulties in establishing friendships
F What companionship really is
5. If you had no one to share your feelings, your life would be______________.
6. The warm feeling of belongingness may give you______________.
7. The ability to establish fine relations with others will keep you______________.
8. You will find it hard to make friends with people______________.
A without pity
B sad and lonely
C emotionally healthy
D without real love for them /
E a sense of security
F a lonely wolf
答案
1. B 2. D 3. F 4. A 5. B 6. E 7. C 8. D
【职称英语真题及答案解析】相关文章:
职称英语完形填空历年真题及答案解析06-25
职称英语卫生C真题及答案05-17
职称英语完形填空真题及答案08-14
考研英语一真题答案及解析(4)09-20
考研英语一真题阅读答案及解析09-22
考研英语(一)完整真题及答案解析10-01
2023年考研英语真题答案及解析11-28
中考英语试题真题及答案解析09-20