职称英语卫生类B级真题及答案(word版)(通用5套)
在现实的学习、工作中,许多人都需要跟考试真题打交道,考试真题是命题者根据一定的考核需要编写出来的。一份好的考试真题都具备什么特点呢?下面是小编为大家整理的职称英语卫生类B级真题及答案(word版),欢迎大家借鉴与参考,希望对大家有所帮助。

职称英语卫生类B级真题及答案(word版) 1
2014职称英语《卫生B》真题及答案(代码23)
第一部分:词汇选项
下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。
1.London quickly became a flourishing port.
A. major
B. large
C. successful
D. commercial
答案:A
2.It was a magic night unitil the spell was broken.
A. charm
B. time
C. space
D. opportunity
答案:A
3.They are trying to identify what is wrong with the present system.
A. prove
B. discover
C. consider
D. imagine
答案:B
4.The committee was asked to render a report on the housing situation.
A. copy
B. publish
C. summarize
D. furnish
答案:D
5.Afterwards there was just a feeling of let-down.
A. excitement
B. anger
C. calm
D. disappointment
答案:D
6.His stomach felt hollow with fear.
A. sincere
B. respectful
C. empty
D. terrible
答案:C
7.His knowledge of French is fair.
A. very useful
B. very limited
C. quite good
D. rather special
答案:C
8.The curriculum was too narrow and too rigid.
A. inflexible
B. hidden
C. traditional
D. official
答案:A
9.Several windows had been smashed.
A. cleaned
B. broken
C. replaced
D. fixed
答案:B
10.She felt that she had done her good deed for the day.
A. homework
B. act
C. justice
D. model
答案:B
11.His professional career spanned 16 years.
A. lasted
B. started
C. changed
D. moved
答案:A
12.The worst agonies of the war were now beginning.
A. parts
B. aspects
C. pains
D. results
答案:C
13.The group does not advocate the use of violence.
A. limit
B. regulate
C. oppose
D. support
答案:D
14.The majority of people around here are decent.
A. real
B. honest
C. normal
D. wealthy
答案:D
15.He led a very moral life.
A. human
B. honourable
C. intelligent
D. natural
答案:B
职称英语卫生类B级真题及答案(word版) 2
Screen Test
1. Every year millions of women are screened with X-rays to pick up signs of breast cancer. If this happens early enough, the disease can often be treated successfully. According to a, survey published last year, 21 countries have screening programmes. Nine of them, including Australia, Canada, the US and Spain, screen women under 50.
2. But the medical benefits of screening these younger women are controversial, partly because the radiation brings a small risk of inducing cancer. Also, younger women must be given higher doses of X-rays because their breast tissue is denser.
3. Researchers at the Polytechnic University1 of Valencia analysed the effect of screening more than 160, 000 women at 11 local clinics. After estimating the women’s cumulative dose of radiation, they used two models to calculate the number of extra cancers this would cause.
4. The mathematical model recommended by Britain’s National Radiological Protection Board (NRPB)predicted that the screening programme would cause 36 cancers per 100,000 women, 18 of them fatal. The model preferred by the UN Scientific Committee on the Effects of Atomic Radiation led to a lower figure of 20 cancers.
5. The researchers argue that the level of radiation-induced cancers is “not very significant” compared to the far larger number of cancers that are discovered and treated. The Valencia programme, they say, detects between 300 and 450 cases of breast cancer in every 100,000 women screened.
6. But they point out that the risk of women contracting cancer from radiation could be reduced by between 40 and 80 percent if screening began at 50 instead of 45, because they would be exposed to less radiation. The results of their study, they suggest, could help “optimise the technique” for breast cancer screening.
7. “There is a trade-off between the diagnostic benefits of breast screening and its risks,” admits Michael Clark of the NRPB. But he warns that the study should be interpreted with caution. “On the basis of the current data, for every 10 cancers successfully detected and prevented there is a risk of causing one later in life. That’s why radiation exposure should be minimised in any screening programme.”
练习:
1.Paragraph 2 ________________
2.Paragraph 3 ________________
3.Paragraph 4 ________________
4.Paragraph 5 ________________
A Harm Screening May Do to a Younger Woman
B Investigating the Effect of Screening
C Effects Predicted by Two Different Models
D Small Risk of Inducing Cancers from Radiation
E Treatment of Cancers
F Factors That Trigger Cancers
5.Early discovery of breast cancer may________________.
6.Advantages of screening women under 50 are________________.
7.Delaying the age at which screening starts may________________.
8.Radiation exposure should be ________________.
A be costly
B harmful
C save a life
D still open to debate
E reduce the risk of radiation triggering a cancer
F reduced to the minimum
答案与题解:
1.A A说的是:用X射线检查可能对年轻女人不好。下面是第二段讲的意思:但是,用X射线检查年轻女人,就医学上的好处而论,是有争议的,部分原因是辐射有诱发癌症的小小的危险。另外,年轻女人乳房组织紧密,给予的X射线的剂量要多一些。
2.B B说的是:调查用X射线检查的结果。第三段的第一句话是这么说的:Valencia理工大学的研究人员分析了11个社区诊所用X射线检查16万以上女人的结果。
3.C C说的是:两种不同的模型预测的结果。第四段讲的是,两种不同的数学模型在预测用X射线检査女人诱发癌症的结果是不一样的。C概括了这段话。
4.D D说的是:辐射诱发癌症的危险是很小的。第五段的第一句话是这么说的':The researchers argue that the level of radiation-induced cancers is “not very significant” compared to the far larger number of cancers that are discovered and treated.研究人员争辩说,与发现后接受治疗的癌症数字相比,由辐射诱发癌症的数字是很小的。
5.C C与题干生成:Early discovery of breast cancer may save a life.乳腺癌发现得早也许能挽救生命。答案可以从第一段中找到。
6.D D 与题干生成:Advantages of screening women under 50 are still open to debate.对50岁以下的女人用X射线检查的好处仍然是有争议的。第二段的第一个句子是这么说的:But the medical benefits of screening these younger women are controversial... 但是,用X射线检查年轻女人,就医学上的好处而论,是有争议的……这两个句子用词有些差别,基本意思是相同的。
7.E E与题干生成:Delaying the age at which screening starts may reduce the risk of– radiation triggering a cancer.延缓用X射线检查的年龄也许能减少辐射诱发癌症的危险。答案在第六段。
8.F F与题干生成:Radiation exposure should be reduced to the minimum.应把接受福射降低到最小的程度。答案在文章的最后一句。
职称英语卫生类B级真题及答案(word版) 3
1. The weather was crisp and clear and you could see the mountains fifty miles away.
A. fresh
B. hot
C. heavy
D. windy
答案:A
2. What puzzles me is why his books are so popular.
A. shocks
B. influences
C. confuses
D. concerns
答案:C
3. I think $7 a drink is a bit steep, don’t you?
A. tight
B. low
C. cheap
D. high
答案:D
4. The contempt he felt for his fellow students was obvious.
A. need
B. hate
C. love
D. pity
答案:D
5. Her comments about men are utterly ridiculous.
A. slightly
B. partly
C. faintly
D. completely
答案:D
职称英语卫生类B级真题及答案(word版) 4
Do you know that we live a lot longer now than the people who were born before us? One hundred years ago the average woman 1ived to be 45.But now,she Can live until at least 80.
One of the main reasons for people living longer is that we know how to look after ourselves better.We know which foods are good for US and what we have to eat to make sure our bodies get all the healthy things they need.We know why we sometimes get ill and what to do to get better again.And we know how important it is to do lots of exercise to keep our hearts beating healthily.
But in order that we don’t slip back into bad habits,let’s have a look at what life was like 100 years ago.
Families had between 15 and 20 children,athough many babies didn’t live long.Children suffered from lots of diseases,especially rickets(佝偻病)and scurvy(坏血病),which are both caused by bad diets.This is because many families were very poor and not able to feed their children well.
Really poor families who lived in crowded cities like London and Manchester often slept standing up, bending over a piece of string,because there was no room for them to lie down.
People didn’t have fridges until the 1920s.They kept fresh food cold by storing it on windowsills(窗台板),blocks of ice,or even burying it in the garden.
Some children had to start work at the age of seven or eight lo earn money for their parents.If you had lived 100 years ago,you might well be selling matchsticks(火柴杆)(a job done by many children)or working with your dad by now.
16 On average women lived longer than men 1 00 years ago.
A Right B Wrong C Not mentioned
17 People now enjoy longer lives for unknown reasons.
A Right B Wrong C Not mentioned
18 A hundred years ago many kids died at all early age.
A Right B Wrong C Not mentioned
19 Poor diets can lead to such diseases as rickets and scurvy.
A Right B Wrong C Not mentioned
20 People in the past preferred standing up to lying down when sleeping
A Right B Wrong C Not mentioned
21 An Englishman invented the fridge in the 1920s.
A Right B Wrong C Not mentioned
22 Life was not easy for many children living 1 00 years ago.
A Right B Wrong C Not mentioned
答案:
16 C 文章第一段虽然提到女性的寿命现在要比一百年前长得多,但并没有提及一百年前女性是否比男性寿命要长一事。
17 B 文章第二段明确介绍了人们现在比过去长寿的原因。
18 A 文章第四段头一句便说一百年前,许多孩子很小便夭折了。
19 A 文章第四段提到,佝偻病与坏血病都是饮食不良引发的'。
20 B 文章第五段提到,人们过去之所以站着睡觉是因为房子太小,而非出于喜欢。
21 C 文章第六段只是说,直到20世纪20年代人们才有了冰箱可用,但并没有说明冰箱是谁发明的:
22 A 从文章第四以及最后一段不难看出,一百年前,生活对许多孩子来说都是十分不易的。
职称英语卫生类B级真题及答案(word版) 5
Hospitals
1.Hospitals are places where sick and hurt people are given special care.People who have been in bad accidents are taken there.People who need special doctors or certain machines to make them better go to hospitals.Any person who cannot get better at home may be tested and treated there.There is only room for the sickest people.
2.There are many kinds of hospitals.Those that take care of all sick or hurt people are called general hospitals.Special hospitals care for people with certain problems.For example,some hospitals take only children.Others treat only people with heart trouble.Teaching hospitals have people in training who work there.They are learning.They want to be doctors or nurses and help the patients.Research hospitals just study and test ways to help the sick get well.
3.Hospitals are the ideal places for the sick ones to turn to or stay at,but who owns hospitals?Most are owned by their towns or cities.A country or state may also own hospitals.Private hospitals may be owned by special groups or companies.
4.People who work in a hospital do many things.Some work in the emergency room,where they can deal with some urgent cases.Some work in the X-ray room,where they take pictures of parts of the body.Some work in the surgery room where they can perform operations on the patients.Others work in the kitchen.They prepare all different kinds of meals.People with special training give blood tests.Doctors and nurses form the largest group of hospital workers.
5.Many people are given the special care in hospitals that they cannot get at home.This care can help hurt or sick people become better.
1.Paragraph 1
2.Paragraph 2
3.Paragraph 3
4.Paragraph 4
A.Division of jobs in hospitals
B.Function of hospitals
C.Function of special hospitals
D.Classification of hospitals
E.Ownership of hospitals
F.Achievements of hospitals
正确答案:BDEA
解析:1.第一段讲的是医院究竟是什么样的地方,提供什么样的服务,所以B“医院的功能”是正确的选项。
2.第二段主要介绍了医院的种类和各自的特色,所以D“医院的分类”是正确的选项。
3.第三段举例说明了各类医院的所属权,所以E“医院的所属权”是正确的'选项。
4.第四段具体说明了医院内工作人员的分工。所以A“医院的工作分工”是正确的选项。
【职称英语卫生类B级真题及答案(word版)】相关文章: