- 相关推荐
职称英语综合类C级阅读理解真题及答案
在日常学习和工作中,我们都可能会接触到考试真题,借助考试真题可以检验考试者是否已经具备获得某种资格的基本能力。你知道什么样的考试真题才是规范的吗?以下是小编精心整理的职称英语综合类C级阅读理解真题及答案,欢迎大家分享。

职称英语综合类C级阅读理解真题及答案 1
Why Buy Shade-Grown Coffee?
When people argue about whether coffee is good for health, theyre usually thinking of the health of the coffee drinker. Is it food for your heart? Does it increase blood pressure? Does it help you concentrate? However, coffee affects the health of the human population in other ways, too.
Traditionally, coffee bushes were planted under the canopy(树冠)of taller indigenous(土生土长的)trees. However, more and more farmers in Latin America are deforesting the land to grow full-sun coffees. At first, this increases production because more coffee bushes can be planted if there aren’t any trees. With increased production come increased profits.
Unfortunately, deforesting for coffee production immediately decreases local-wildlife habitat. Native birds nest and hide from predators(捕食者)in the tall trees and migrating birds rest there.
Furthermore, in the long term, the full-sun method also damages the ecosystem because more chemical fertilizers and pesticides are needed to grow the coffee. The fertilizers and pesticides kill insects that eat coffee plant, but then the birds eat the poisoned insects and also die. The chemicals kill or sicken other animals as well, and can even enter the water that people will eventually drink.
Fortunately, farmers in Central and South America are beginning to grow more coffee bushes in the shade. We can support these farmers by buying coffee with such labels as "shade grown" and "bird friendly." Sure, these varieties might cost a little more. But were paying for the health of the birds, the land, ourselves, and the planet. I think its worth it.
31.【题干】What is the main idea of this passage? 文章的主旨是
【选项】
A.Farmers are changing the way they grow coffee. 农民正改变他们种咖啡的方式
B.Coffee is becoming more expensive to produce. 种植咖啡越来越贵
C.Shade-grow coffee is more expensive than sun-grow coffee. 蔽光生长的咖啡比向光生长的咖啡贵
D.People should buy shade-grown coffee. 人们应该买蔽光生长的咖啡
【答案】A
32.【题干】The function of the word "Traditionally" in Paragraph 2 is to show_____. 段落2中的traditionally 作用是来显示
【选项】
A.the positive effects of coffee. 咖啡的'积极作用
B.a change of coffee growth. 咖啡成长的变化
C.something that is the most important. 最重要的事情
D.how coffee production used to be. 咖啡生产过去如何
【答案】B
33.【题干】What does increased production of full-sun coffee bring about?
【选项】阳光充足的咖啡增加的产量带来什么?
A.More insects.更多的昆虫
B.Better quality coffee.质量更好的咖啡
C.Larger farms. 更大的农场
D.Higher profits. 更高利润
【答案】D
34.【题干】How do farmers find more land for growing full-sun coffee?
【选项】农民如何找更多的土地来种植阳光充足的咖啡
A.They buy more land from other farmers.
B.They cut down trees.
C.They move to another country.
D.They turn grassland into farmland.
【答案】B
35.【题干】The full-sun method may affect the following EXCEPT_____ full sun 方式可能影响以下....
【选项】
A.insects.昆虫
B.air.空气
C.brids.鸟
D.humans人类
【答案】B
职称英语综合类C级阅读理解真题及答案 2
Across the Desert
The Sahara Desert is the largest desert in the world. It stretches across Africa from Senegal to Egypt. The Sahara Desert is an unfriendly environment. During the day its very hot, and at night its sometimes very cold. It is also difficult to find water in the Sahara.
In 2006, Kevin Lin, Ray Zahab, and Charlie Engle decided to do something very difficult.They made the decision to run across the Sahara Desert 4,300 miles (6,920 kin). It seemed impossible to do, but they wanted to try. The three men liked to test themselves, and this would be a very big test.
On the morning of November 2, Kevin, Ray, and Charlie started their trip across the Sahara.Every morning they began running at 5:00. At 11 am they stopped and rested until 5 pm. Then they ran again until 9:30 in the evening. Each day they ran about 40 miles (64 kin) .Every day it was the same thing. They got up and ran. They listened to music on their iPods, and they ran and ran.
Kevin, Ray, and Charlie needed to eat a lot of food during their trip. Most people need about 2,000 calories of food each day. Kevin, Ray, and Charlie needed between 6,000 and 9,000 calories every day. Thats a lot of food! They also needed to drink a lot of water.
The three men had some problems on their trip, and many times they wanted to quit and go home. It was often very hot during the day, and the heat made them sick. Their legs and feet hurt.
Sometimes it was very windy, and they couldnt see. One time they got lost. But they didnt quit.
After 111 days, Kevin, Ray, and Charlie successfully finished their trip across the Sahara Desert.
They hugged each other and put their hands in the water of the Red Sea. Then they ran to a hotel to take a long shower.
36. The Sahara Desert is not fit for people to live in because of its __________.
A. extreme weather
B. remoteness
C. vastness
D. salty water
37. What does"a very big test" in Paragraph 2 mean?
A. A competitive examination.
B. A wise decision.
C. A real challenge.
D. A time-saving task.
38. Kevin, Ray and Charlie __________.
A. rested at 5 p.m. every day
B. took a short break at noon
C. started their trip every moming
D. didnt run in the evening
39. The three men realized that their trip was finished when they __________.
A. saw the Red Sea
B. found a hotel
C. ate up all the food
D. drank all the water
40. Whats the reason for the success of their trip?
A. They prepared sufficient food.
B. They never got lost.
C. They developed a good plan.
D. They never gave up.
答案与解析
36.A。细节题。题干:撒哈拉沙漠不适合人类居住,因为__________。利用题干关键词not fit for people to live无法定位到相关信息,可以改为定位选项。分别定位四个选项,可以定位到第一段的最后三句,可知撒哈拉沙漠的环境不好,白天很热,但是晚上有时候很冷,而且也缺乏水,所以该题答案为A(极端的天气),其中选项D干扰性比较大。
37.c。词汇题。题干:第二段中“a very big test”的意思是什么?利用题干关键词a very big test可以定位到第二段的最后一句,可知这三个人想要跑着横穿撒哈拉沙漠,这好像是不可能的.(impossible),所以是个巨大的挑战,因此该题选C项(一项真正的挑战)。
38.C。细节题。题干:Kevin,Ray and Charlie__________。利用题干关键词Kevin,Ray and Charlie无法定位到直接相关信息,可以改为定位选项。分别定位四个选项,可知他们每天早上五点开始起跑一直到上午11点,然后休息到下午五点接着跑,直到晚上九点半,可知每天跑10个半小时,每天休息13个半小时,其中中午休息六个小时,由此可知选项A、B、和D都与原文信息不相符,故本题答案为C(每天早上开始跑)。
39.A。细节题。题干:这三个人意识到他们完成了整个行程,当他们__________。利用题干关键词trip was finished可以定位到最后一段“After lll days,Kevin,Ray,and Charlie successfully finished their trip across the Sahara Desert.They hugged each other and put their hands in the water ofthe Red Sea”,可知在经过111天后,他们成功跑完了全程,横穿了撒哈拉沙漠,他们在红海的水中相互拥抱,手紧紧握在一起,所以该题答案为A(看见红海的时候)。
40.D。细节题。题干:他们行程成功的原因是__________。利用题干关键词无法定位到相关信息,可以改为定位选项。分别定位四个选项,A和C选项原文没有提及,B选项根据最后一段的“One time they got lost”可知与原文不符,D项可以定位到最后一段“But they didn’t quit”,因此选项D(他们从未放弃)为正确答案。
【职称英语综合类C级阅读理解真题及答案】相关文章:
职称英语综合C阅读理解真题及答案06-06
职称英语考试真题综合类C级阅读理解08-17
职称英语卫生C真题及答案05-17
职称英语综合类C级真题(word版)11-01
职称英语真题阅读判断(综合类A级)07-27
职称英语理工C级阅读判断真题07-23
职称英语综合类B级真题及答案汇总09-13
职称英语考试真题阅读理解08-08
职称英语卫生类c级考试真题及答案10-20