全国2高考英语试题及答案

资料大全 时间:2019-01-01 我要投稿
【www.unjs.com - 资料大全】

完形填空

Tick,tock,tick,tock. I’m sitting here,watching the movements of my existence pass slowly away. My house has been 1 for such a long time,and I’m lonely and forgotten. Sitting here, by myself, all that I can do is 2 and think about my past. I could tell you stories that only 3 would know. But walls can’t speak.

I came to this place many years ago,along with an old man…. 4 , he was with me for on1y three short years before he passed on….

For a time,I was left alone,while people came and 5 the house…. Then,one day a nice couple moved in with a young son. 6 , their son Danny liked to stay with me,and I was completely 7 with him. He always looked as if he loved the stories I told,most of which began with. ‘‘Back in my day…” and ‘‘When I was 8 .…” I sometimes had the kind of idea that he didn’t really understand what I was saying,but it felt good to be 9 . When Danny went off to college, my heart broke. Soon afterward, 10 sold the house.…

New owners came and 11 . Then,One day it so happened that I was in when a new family was moving into the house. You can’t even imagine my 12 when,unexpectedly, Danny walked through the front door. He had a 13 and kids now. I was so overjoyed when I saw him that I put all my 14 into my daily activities. ... I spent the next twenty years watching his kids grow up, with a mixture of pride and 15 about what would happen next.

The kids finally became 16 and Danny sold the house. That was about five years ago…. Some of the local kids have started the rumor that the house is haunted (闹鬼的)--- and,in a way,it is. It is haunted by 17 of all the people who have lived in it. Every second has 18 me so much. I have been 19 them down and they are almost up for me.... I hope that someday somebody will 20 me, and drop in on me again. Maybe then I’ll get a new home and an opportunity for a whole new set of memories.

1. A. crowded B. empty C. painted D. sold

2. A. look back B. enjoy food C. have a dream D. chat with friends

3. A. friends B. learners C. neighbors D. walls

4. A. Luckily B. Happily C. Sadly D. Surprisingly

5. A. looked at B. settled in C. bought in D. sold out

6. A. At last B. At one time C. In the end D. From the beginning

7. A. tired B. friendly C. taken D. fond

8. A. older B. healthier C. better D. younger

9. A. loved B. told C. disliked D. believed

10. A .Danny B. I C. his parents D. the old man

11. A. settled B. went C. lived D. greeted

12. A. pity B. pride C. surprise D. sadness

13. A. friend B. daughter C. son D. wife

14. A. energy B. time C. life D. ideas

15. A. happiness B. dream C. anxiety D. disappointment

16. A. old B. impatient C. adults D. tired

17. A. families B . furniture C. houses D. memories

18. A. impressed B. surprised C. encouraged D. inspired

19. A. putting B. copying C. counting D. taking

20. A. call B. remember C. visit D. attend

答案:

完形填空训练(二)1~5 BADCA 6~10 DCDAB 11~15 BCDAC 16~20 CDACB

阅读理解

A

What’s On?

Electric Underground

7.30pm-1.00am Free at the Cyclops Theatre

Do you know who’s playing in your area? We’re bringing you an evening of live rock and pop music from the best local bands. Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract(合同)? If so, come early to the talk at 7.30pm by Jules Skye, a successful record producer. He’s going to talk about how you can find the right person to produce you music.

Gee Whizz

8.30pm-10.30pm Comedy at Kaleidoscope

Come and see Gee Whizz perform. He’s the funniest stand-up comedian on the comedy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7.00pm for drinks and snacks(快餐).

Simon’s Workshop

5.00pm-7.30pm Wednesdays at Victoria Stage

This is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy. The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a comedian and actor who has 10 years’ experience of teaching comedy. His workshops are exciting and fun. An evening with Simon will give you the confidence to be funny.

Charlotte Stone

8.00pm-11.00pm Pizza World

Fine food with beautiful jazz music; this is a great evening out. Charlotte Stone will perform songs from her new best-selling CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat and fresh fish, pizzas and pasta(面食). Book early to get a table. Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine.

1. Who can help you if you want to have your music produced?

A. Jules Skye. B. Gee Whizz.

C. Charlotte Stone. D. James Pickering.

2. At which place can people of different ages enjoy a good laugh?

A. The Cyclops Theatre B. Kaleidoscope

C. Victoria Stage D. Pizza World

3. What do we know about Simon’s Workshop?

A. It requires membership status. B. It lasts three hours each time.

C. It is run by a comedy club. D. It is held every Wednesday.

4. When will Charlotte Stone perform her songs?

A. 5.00pm-7.30pm. B. 7.30pm-1.00am.

C. 8.00pm-11.00pm. D. 8.30pm-10.30pm.

1.A 2. B 3. D 4. C

【解析】

2.B 细节理解题,

全国2高考英语试题及答案

资料共享平台

全国2高考英语试题及答案》(https://www.unjs.com)。根据第二则广告第三句This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest可知这场表演能够让所有年龄段的人都很开心。表演的场所在Kaleidoscope。故B正确。

3.D 细节理解题。根据第三则广告第二行中“5.00 pm- 7.30pm Wednesdays at Victoria Stage”可知Simon's Workshop的表演是在每周三下午5点至7点30之间进行。故D项正确。

4.C 细节理解题。根据第四则广告第二行“8.00pm-11.00pm Pizza World”可知Charlotte Stone将在晚上8.00至11点之间表演她最受欢迎的歌曲。故C项正确。

【名师点睛】

本文属于广告类短文,所考查四题均为细节题中的直接理解题。细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要实事的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。这种题难度低,只要学生读懂文章,就能得分,属于低层次题。

在阅读中可以使用定位法与跳读法解决直接理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。

以本文为例,我们根据题干中“people of different ages enjoy a good laugh”所有年龄段的人都能够从中获得笑声,直接定位第二则广告第三句This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest可知这场表演能够让所有年龄段的人都很开心,故选择B项。

延伸阅读:高考英语考试大纲

一、语言知识

要求考生掌握并能运用英语语音、词汇、语法基础知识以及所学功能意念和话题(见附录1至附录5),要求词汇量为3500左右。

二、语言运用

1.听力要求考生能听懂所熟悉话题的简短独白和对话。考生应能:(1)理解主旨要义;(2)获取具体的、事实性信息;(3)对所听内容做出推断;(4)理解说话者的意图、观点和态度。

2.阅读要求考生能读懂书、报、杂志中关于一般性话题的简短文段以及公告、说明、广告等,并能从中获取相关信息。考生应能:(1)理解主旨要义;(2)理解文中具体信息;(3)根据上下文推断单词和短语的含义;(4)做出判断和推理;(5)理解文章的基本结构;(6)理解作者的意图、观点和态度。

3.写作要求考生根据提示进行书面表达。考生应能:(1)清楚、连贯地传递信息,表达意思;(2)有效运用所学语言知识。

4.口语要求考生根据提示进行口头表达。考生应能:(1)询问或传递事实性信息,表达意思和想法;(2)做到语音、语调自然;(3)做到语言运用得体;(4)使用有效的交际策略。