Mainly revision

时间:2008-04-26 12:54:49 英语试题 我要投稿

Mainly revision

Mainly revision

I.找出与选项前单词划线部分发音要相同的词。

Mainly revision

1. wool A. wood B. choose C. moon D. tooth

2. among A. forest B. congratulation C. none D. lonely

3. retell A. return B. receive C. result D. relay

4. hardly A. pardon B. warm C. quarter D. carry

5. passed A. wanted B. needed C. worried D. washed

Ⅱ.词汇

A) 根据句意及首字母,填入恰当的词

1. What a fine day! There is h ______ a cloud in the sky.

2. He’ll take a p ______ of his child tomorrow.

3. Sunflower always g ______ up towards the sunlight.

4. The city lies in a valley (山谷) with high m ______ all around it.

5. You may enter the garden, but you can't walk on g ______.

B)词形转换:用括号中所给词语的`适当形式填空。

6. Look! Your shoes are ______ (wear) out.

7. It will be the _____ of the four days. (dry)

8. The radio says it may stop ______ later on. (snow)

9. It often blows strongly in spring in the ______ (north) part of our country.

10. The programmes for children are very ______ (enjoy).

C)词语理解:选择适当的词语替换句中的划线部分。

11. There was hardly any cloud in the sky.

A. not any B. not many C. almost no D. a little

12. We started climbing up the hill before it was light.

A. dark B. bright C. not heavy D. fine

13. Please send me some of your Chinese stamps.

A. bring B. take C. post D. buy

14. The sun rises in the east.

A. goes up B. sets C. gets up D. goes down

15. At last he finished writing the story.

A. After B. In the end C. Later D. Then

III.选择填空

1. I hear that you are going back ____ Australia soon.

A. in B. to C. at D. with

2. Suddenly he heard someone call his name. He stopped ______.

A. to take a look B. looking C. to look at D. looking after

3. She didn't tell me______ her.

A. where met B. where meet C. where meeting D. where to meet

4. —Which colour do you like better, red or green?

—______, I like yellow.

A. Either B. Neither C. None D. Both

5. ______ he is over sixty, _______he still goes to work.

A. Though; / B. /; so C. Though; but D. /; and

6. From Sydney we flew ______ a line of mountains in the southeast.

A. on B. across C. over D. above

7. There are hardly any people living there, ______?

A. are there B. aren’t there C. is there D. isn’t there

8. He told me ______ in the night.

A. doesn’t wake up him B. not wake him up

C. not to wake him up D. to not wake up him

9. ______ foreign friends come to visit the Great Wall every day.

A. Thousands B. Thousand C. Thousand of D. Thousands of

10. Could you tell me ______?

A. where does Mr. Green live B. where Mr. Green lives

C. where Mr. Green does live D. where Mr. Green live

11. What do I have to do ______ I want to be healthy?

A. because B. and C. if D. how

12. People say that there are ten sheep ______every person in Australia.

A. for B. to C. at D. with

13. It’s five years ______ we left school.

A. since B. before C. after D. for

14. He spoke ______ fast that I couldn't understand him.

A. So B. too C. very D. quite

15. Neither you nor I ______ good at swimming.

A. is B. are C. were D. am

16. ______ of the four answer is right.

A. Both B. All C. Neither D. None

17. -How many books should I read this week, Mr.Hu?

-_________.

A. Just right B. The more, the better C. Hour and hour D. Never mind

18. My parents ______ like painting.

A. both B. any C. neither D. either

19. They had already left when we _______.

A. arrived B. get C. reach D. got to

20. I saw the accident ______ when I was walking along the street.

A. happen B. happened C. to happen D. be happened

21. Neither of his parents ____ been to Hong Kong.

A. hasn't B. has C. haven't D. have

22. She ______angry when she heard the news.

A. took B. get C. looks D. felt

23. You may go to the park ______ tomorrow ____ next week.

A. either. . . or B. neither, ..or C. at... or D. either. . . nor

24. Everyone is on time for the party ______ Sally.

A. because B. until C. except D. without

25. That dress cost you_____ money.

A. too much B. much too C. very D. quite many

Ⅳ.补全对话

A) 从七个选项中选择五个完成对话。

A: I want to spend my summer holidays in Dalian. 1

B: Yes, I have been there many times.

A: 2

B: Yes, I like the city very much. She's becoming one of the most modern cites in the world.

A: 3

B: The city is clean and beautiful, the people are kind and the football team is strong.

A: 4

B: No, not very hot. You may have a swim in the sea.

A: How cool! Swimming in the sea must be more wonderful than in the lake.

B: I'm sure you'll have a good time there.

A: Would you please go with me?

B: 5

A: What a pity!

A. I like the city very much.

B. Is it hot there in summer?

C. Can you swim there?

D. Have you ever been there?

E. Sorry. I have no time.

F. Do you like the city?

G. What do you think of the city?

B)在每个空格处填入一个适当的词,使对话内容通顺,意思连贯。

A: Hello, Peter. I haven’t seen you for quite a ___6 __ days.

B: I’ve been to Beijing __7____ my parents.

A: Did you ___8__ a good journey?

B: Wonderful, thanks. We visited many places of ____9___ in Beijing.

A: I hear you’re going ____10__ to London in summer holiday.

B: Yes.

A: How ___11__ will you stay in London?

B: Less ___12___ two months. Then I’ll return to school ___13___ the new term begins. We won’t leave China ___14___ my father ____15__ his work here.

V.完成句子。

1.尽管雨下得很大,足球赛仍在进行。

______ it rained ______the football match still ______ ______.

2.在这座城市里你几乎看不见低矮的房子。

You can ______ ______ any ______ houses in this city.

3.道路被厚厚的积雪覆盖。The road ______ ______ ______ the thick snow.

4. 他跑得很快,足以赶上我们。

He ran _______ _______ to catch up with us.

5. 他们跑过去迎接来客。

They ran over ______ ______ the visitors.

6. 我希望你能参加这项工作。

I hope you can _______ ______ the work.

7. 对他来说学习英语很困难。

It ______ difficult______ him to study English.

8. 他对所有有趣的事情都感兴趣。

He is _____ in all the ______ things.

VI.句型转换

A)同义句转换,使上下两句意思一致,每空一词。

1. There was no rain last month.

It ________ _______ last month.

2. The film was so interesting that all of us saw it twice.

It was ______ ______ interesting ______ that all of us saw it twice.

3. Mr. Black died ten years ago.

Mr. Black has _______ ______ for ten years.

4. My sister received a letter from her friend yesterday.

My sister heard ______ ______ ______ yesterday.

5. Lucy wants to go. So does Lily.

______ Lucy ______ Lily ______ to go.

B)按要求进行句式转换,每空一词。

6. She can hardly read or write. (反意疑问句)

She can hardly read or write, _________?

7. Tom will return in a week. (对划线部分提问)

_______ ______ will Tom return?

8. Both of the two answers are right. (否定句)

______ of the two answers _____ right.

9. We can see some sheep on the hill. (被动语态)

Some sheep can ______ _______ on the hill.

10. Who do you want to borrow a book from? Do you know?(合并为复合句)

Do you know _______ ______ you want to borrow a book?

VII.完形填空

Most adults(成年人)once studied at school, had classes and did their homework every day. The same 1 is going on at school now. 2 it seems that doing weekend(周末)homework is 3 problem for the modern students.

All the students should agree that weekend homework should be abolished (取消). It's 4 for them studying at school five days a week. They have a lot of interests, With homework to do on Saturday and Sunday, when can they find 5 to help around the house, go and see a football or basketball games or a good film, join in family recreations(娱乐) , or just have 6 at home? Because of these other activities(活动), the homework can’t be finished until 7 , So their weekend homework is usually done in such a hurry that on Monday teachers are 8 and often threaten(威胁)to fail whole class of students because they know nothing about the 9 . If there were no weekend homework for the students to do, they would be happy to go to school on Monday 10 having a good rest and to learn what the teachers teach.

1. A. thing B. school C. class D. homework

2. A. Also B. But C. Still D. Though

3. A. no B. another C. one D. other

4. A. not enough B. enough C. no good D. no use

5. A. friends B. time C. places D. money

6. A. a rest B. an exam C. lesson D. a picnic

7. A. Monday afternoon B. Saturday afternoon

C. Friday night D. Sunday night

8. A. pleased B. sorry C. unhappy D. not worried

9. A. lesson B. games C. interests D. activities

10. A. until B. when C. before D. after

Ⅷ.阅读理解

(A)

My daughter, Kate, never thought of receiving a letter from a girl of her own age in Holland. Last year we were travelling across the Channel and Kate put a piece of paper with her name and address on it into a bottle. She threw the bottle into the sea. She never thought it again, but eleven months later, she got a letter from a girl from Holland. Both girls write to each other often now. However, they have decided to use the post office. Letters will cost a little more, but they will certainly travel faster

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1. Kate and the writer each got a letter from a beautiful girl of their age.

2. Kate put her name and address into a bottle to give her friend a chance (机会)to write to her.

3. She heard from a girl of her father's eleven months later and she was very surprised.

4. Letters cost a little more in the post office than in the bottle.

5. We often use bottles to post letters.

(B)

John was the only son of a rich American businessman. Usually he was taken to school by the driver in his father’s beautiful car, before the driver took John's father to his office. One evening his father told him that he had to go to the airport early the next day so he would need the car at the time that John had to go to school. He said that John’s mother, who had another car, would be in bed at the time he had to leave the house.

“Well, how will I get to school if you need your car and Mum is still in bed?” John asked. His father thought this was a good chance to teach him a lesson about how hard life was for the poorer people of the world, so he answered, “You’ll go in the same way as every other child in the world, goes in taxi.”

6. Usually ______ left the house earlier than ______ in the morning.

A. John, his father B. John’s father, John

C. John's mother, John's father D. John and his father, John's mother

7. John went to school ______ every day.

A. by bus B. by train C. in his father's car D. by taxi

8. As neither his father car nor his mother' s car could take him to school, John had to ______.

A. walk there B. stay at home

C. wait for his father's car D. go there like other students

9. John's father thought ______ went to school in taxis.

A. rich children B. all children C. poor children D. most children

10. We can be sure that John ______ from taking a taxi to school.

A. learn a lesson B. learned nothing C. was rich D. was poorer

(C)

Do you know how to write an English letter?

When we write a letter in Chinese, we always put the date at the end of the letter. But it is different in English. We have to put it on the top of the right corner. And above the date, we also write the number of our house and the names of our street, city and country. To begin the letter, we always use words like “Dear sir” “Dear Mr. / Miss / Mrs.…”。 To the end of the letter, we usually use words like “Yours” “Yours ever” or “Truly yours”.

11. “We have to put it on the top of the right corner.” the word “it” here means _____.

A. the date B. the letter C. the envelope D. the passage

12. To what country will the letter be sent?

A. P. R. C. B. China C. Australia D. Sydney

13. Who writes this letter? ______.

A. I B. You C. Wang Lu D. Miss Shute

14. From the passage, we know when we write an English letter, we should put down our address ______.

A. at the end of the letter on the left B. at the end of the letter on the right

C. at the top of the letter on the left D. at the top of the letter on the right

15. How do you begin your letter if you write to Peter White?

A. Peter. B. Mr. Peter. C. Dear Sir Peter. D. Dear Mr. White.

Ⅸ.书面表达

根据所给图示,在下列短文的空白处填入适当的词语,使短文意思完整。每空只能填一个词。

My grandpa is sixty years old now. He was in school for only two years when he was ____1___. He was made to ___2___ to work for a rich farmer. He wanted to be at ___3___ very much. But his family was __4___ ___5___ to send him to school again. He ___6___ to teach himself Chinese and maths ___7__ work. Now he has his own shop in the center of the city and some foreigners often buy things in it. It is ___8___ for him to talk with them. So he asks me to be his ___9____. I’ve learned English for no more than three years, but I’m ready to ____10__ him.

Ⅹ.短文改错

A man always went to the same restaurant 1. ________

at the same time every day and asked about two 2. ________

glasses of beers. He would drink them and asked 3. _________

for two more. One day the waiter answered him, 4. _________

“Why do you always ask for two glass of beer? 5. __________

Why don't you order one big glass instead of?” 6. __________

“Because I don't like to drink lonely.” the man 7. ___________

answered, “I drink with my friend.” But a bit 8. ___________

days later he came in and asked for only one glass 9. ___________

of beer. “Oh, has your friend died?” asked the waiter. 10. ___________

“No, no. He's very well. This glass of beer is for him. 11. __________

I have stooped drink. My doctor says it's harmful to me.” 12. __________

答案:

Ⅰ.1. A 2. C 3.D 4. A 5. D

Ⅱ. 1.hardly 2.photo 3.grow 4.mountains 5.grass 6.worn 7.driest 8.snowing 9.northern 10.enjoyable 11. C 12. B 13. C 14. A 15. B

Ⅲ. 1. B 2. A 3. D 4. B 5. A 6. C 7. A 8. C 9. D 10. B 11. C 12. A 13.A 14. A 15. D 16. D 17. B 18. A 19. A 20. A 21. B 22. D 23. A 24. C 25. A

Ⅳ. 1.D 2. F 3. G 4. B 5. E 6.few 7.with 8.have 9.interest 10.back 11.long 12.than 13.before 14.until 15.finishes

Ⅴ. 1. Though, hard, went on 2.hardly see, low 3.is covered with 4.fast enough 5.to welcome 6. join in 7.is, for 8.interested, interesting

Ⅵ. 1.didn’t rain 2.such an, film 3.been dead 4.from her friend 5.Both, and, want 6.can she 7.How soon 8.Neither, is/ are 9.be seen 10.from whom

Ⅶ. 1. A 2. B 3. C 4. B 5. B 6. A 7. D 8. B 9. A 10. D

Ⅷ. 1. F 2. F 3. F 4. T 5. F 6-10 A C D D B 11—15 A C C D D

Ⅸ. 1.young 2.stop 3.school 4.too 5.poor 6.had 7.after 8.difficult 9.teacher 10.teach

Ⅹ. 1. √ 2. about→for 3. beers→beer 4. answered→asked 5. glass→glasses 6. of删掉 7. lonely→alone 8. bit→few 9. √ 10. √ 11. √ 12. drink→drinking

【Mainly revision】相关文章:

1.Mainly revision

2.Mainly revision Lesson 61

3.Mainly revision Lesson 69

4.Unit 14 Mainly revision

5.Unit 6 Mainly revision

6.Unit 7 Mainly Revision

7.Mainly revision Lesson 62

8.Mainly revision Lesson 53